Rondvaartschipper

Het vaarbewijs

Er bestaat geen handboek om schipper rondvaart te worden. Er zijn geen handleidingen die je dit mooie vak bijbrengen. Schipper rondvaart word je door te doen.

De Boat Academy bied je de kans door learning by doing want wij zijn hierin gespecialiseerd en praktijkgericht.

Door de sterk gepersonaliseerde aanpak levert de Boat Academy trajecten op maat. De Boat Academy stelt jou instaat om samen met de experts je eigen leer en examen traject samen te stellen die aansluit op jouw behoefte en ervaring.

Elk examentraject start met een assessment. Tijdens dat assessment kijken de experts van de Boat Academy samen met jou welk traject het beste bij jou past. Het traject is afhankelijk van een aantal factoren zoals, ervaring, boten waar je op vaart, aanleg, bekendheid met de grachten etc etc. Al deze factoren komen in het assessment aan de orde en bepalen het vervolgtraject.

In dat traject blijf jij aan het roer en adviseert je persoonlijk begeleider je tijdens het traject. En natuurlijk worden er momenten ingebouwd waarin jij en je begeleider kijken of het traject nog steeds past.

Hoe ziet het traject eruit?


Het praktijkexamen bestaat uit 4 examens. Het eerste examen wordt afgenomen op een rondvaart/Hospitality boot van minimaal 9 meter. De volgende 3 examens worden afgenomen op een rondvaartboot van het Amsterdamse grachten type. Tussen de 4 examens door maak je in een online omgeving 3 portfolio opdrachten. Deze worden beoordeeld door je begeleider. Wanneer de opdrachten met een voldoende worden afgesloten kan deelgenomen worden aan het volgende examen. Het laatste examen wordt afgenomen door het CBR/CCV. Wanneer je precies wilt weten hoe het examen in elkaar zit kijk dan in het raamwerk van het CBR.

Aan de hand van het assessment kies je samen met je begeleider een jou passend traject uit de verschillende componenten die de Academy aan bied. Omdat de Boat Academy jou in staat stelt je eigen traject samen te stellen heb je ook de regie over de kosten.


Meldt je aan voor een gratis assessment en kijk wat de academy jou te bieden heeft!